04-04-2021

Herpesvirus - Sikkerhedsforanstaltninger, Vilsbæk rideklub

Der er IKKE syge heste i stalden, og heller ikke mistanke om det!

Herpesvirus -1, er en alvorlig sygdom for heste og smitter dels gennem luft og ved direkte kontakt.

Det nuværende udbrud har allerede har kostet en del heste livet, og er årsag til at blandt andet DRF har lukket ned for stævner til og med 26.april.

For netop at sikre, at alle staldens skønne heste og ponyer, kan forblive raske, på trods af det nuværende udbrud af herpesvirus-1, er det ud fra et forsigtighedsprincip og alm. sund fornuft er det besluttet:

• At stalden er "lukket" til 26.april for heste, der ikke er opstaldet,

Ligesom der henstilles til følgende enkle forholdsregler efterleves:

Særligt for opstaldere og rideskoleelever

• At man kun berører den hest man skal passe/ride og således ikke nusser med flere heste - selvom de alle er søde.
  • Håndter kun flere heste når det er nødvendigt.
  • Vi henstiller til at du IKKE forlader VBRK med din opstaldede hest og tager den med til et sted, hvor der er andre heste, som ikke er fra lukket og rask besætning.
  • Har du været i andre stalde, kommer du ikke i stalden, før du er grundigt rengjort og sprittet af - Det samme gælder for tøj og udstyr.
  • Både af hensyn til risikoen for herpes, men også smittefare med Covid-19 minder vi om, at det er en god ide at spritte af
  • Ligeledes forventes det at opstaldere, løbende for at holde øje med feber på de opstaldede heste - ved feber kontaktes dyrlægen

Særligt for equipager udefra

• At det forventes at Jer der kommer kørende til stedet, og ønsker at ride på de indendørs eller udendørs faciliteter, har tjekket temperaturen og at den ikke er over 38,2
  • At heste og ryttere som kommer udefra, ikke må komme i stalden. Opsadling skal således foregå ved trailerne og bid vaskes hjemme.
  • Equipager der kommer udefra og ønsker at motionere i ridehuset, eller ride udendørs i samme tidsrum som opstaldere, forventes kun at at have været i kontakt med egen "lukkede besætning" og udover VBRK

Vi håber selvfølgelig at vi ved at vi alle tager vores forholdsregler, kan styre uden om smitte – hvis vi blot alle er opmærksomme og fornuftige og går så lidt fra stald til stald som muligt.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen, Vilsbæk Rideklub & ejer Ole Iversen, Vilsbæk ridecenter og hestepension